Neke se vrijednosti ipak nikada ne mijenjaju
Foto: EPA

I kada svi odu, on će ostati

Neke se vrijednosti ipak nikada ne mijenjaju

E. Škorić

Reprezentacija Holandije sinoć je s 3:1 savladala Bugarsku, ali i dalje je jako daleko od Svjetskog prvenstva.

S nova tri boda Hoalndija je trećeplasirana s 13 bodova, Švedska ima tri boda više, Francuska četiri, a do kraja su ostala još samo dva kola i sve su prilike da će još jedna generacija holandskih igrača propustiti Svjetsko prvenstvo.

Arjen Robben, kapiten Oranja, jučer je postigao drugi pogodak za svoj tim, ali je na kraju dobio velike ovacije nakon što je jedini ostao da pozdravi navijače na stadionu u Amsterdamu.

Dok su njegovi saigrači odmah krenuli prema svlačionici, Robben je ostao da se pozdravi, kao da se osjećao donekle dužnim zbog svega što se dešava ostati uz ljude koji su sjedili na tribinama. 

Ovaj potez Bayernovog krilnog fudbalera oduševio je Holandiju, te je dokazao da ne misli samo fudbalski već i ljudski. Uostalom, kapitenski.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi