Neki će promijeniti klub, a neki otići u historiju: Lista igrača kojima ističe ugovor je impresivna

Naredno ljeto će za njih biti vrlo zanimljivo

Neki će promijeniti klub, a neki otići u historiju: Lista igrača kojima ističe ugovor je impresivna

Ničija nije do zore gorjela, tako kažu barem. U ovom slučaju to nije u negativnom kontekstu obzirom da se bliže kraju neke od najvećih fudbalskih karijera.

Narednog ljeta će, nekada velike zvijezde, postati slobodni igrači, doduše možda ne svi od ovih koje ćemo navesti obzirom da još uvijek imaju priliku produžiti ugovore sa svojim klubovima.

Ipak, prema onome kako sada stvari stoje, narednog ljeta će slobodni agenti postati Petr Cech, Nacho Monreal, Antonio Valencia, Daniele De Rossi, Cesc Fabregas, Franck Ribery i Olivier Giroud.

Svaki od pomenutih igrača ima uveliko preko 30 godina i jasno je da im nije ostalo još puno vremena u karijeri, ali svakako nije za očekivati da će za bilo kojeg od njih ovo biti posljednja sezona, već očekujemo da će, ili produžiti ugovor sa aktuelnim timom, ili pronaći novi angažman narednog ljeta. Ipak, ne bi nas iznenadilo kada bi neko poput Riberyja odlučio da 'okači kopačke o klin' po završetku ove sezone.

Bilo kako bilo, lista igrača kojima ističe ugovor na kraju ove sezone izgleda impresivno, pa vjerovatno nijedan od njih neće imati problema sa eventualnim pronalaskom novog angažmana, a tako nešto se prije svega očekuje od Oliviera Girouda, Cesca Fabregasa i Petra Cecha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti