Nekima je finale u Kijevu, a nekima u Chievu

I Crotone ima svoj put

Nekima je finale u Kijevu, a nekima u Chievu

Od kako se ušlo u samu završnicu ovosezonskog izdanja Lige prvaka, gdje god da se okrenete najavljuje se i spektakl u Kijevu - finale ovog takmičenja.

"Road to Kiev" (Put do Kijeva) rečenica je koja se sve češće i češće viđa. Reklamira se uveliko finale Lige prvaka koje će se odigrati u glavnom gradu Ukrajine 26. maja, a u kojem će snage odmjeriti pobjednici polufinalnih sudara, Bayern ili Real protiv Rome ili Liverpoola.

Međutim, italijanski Crotone ima svoje finale, a u svrhu mobilizacije navijača i reklamiranja odlučujuće utakmice sezone u ovom klubu su iskoristili rečenicu - "Road to Chiev".

Naime, Crotone u 36. kolu Serije A gostuje Chievu, ekipi koja je u grčevitoj borbi za opstanak (na 18. mjestu sa 31 osvojenim bodom). Ipak, i Crotone još uvijek strahuje za svoj status člana elitnog društva, ali bi eventualna pobjeda, a možda čak i remi, bila dovoljna ekipi sa juga Italije da potvrdi ostanak u društvu najboljih. Jasno je, dakle, da je nekima finale u Kijevu, a drugima u Chievu.

Inače, Crotone se nakon 35 odigranih kola nalazi na 15 mjestu na tabeli sa 34 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi