Nema Daviesa nema problema: Bayern ima novu pticu trčkačicu

Nevjerovatan sprint

Nema Daviesa nema problema: Bayern ima novu pticu trčkačicu

A. Čaušević

Bayern je trenutno u najboljoj formi od svih evropskih klubova i ako ovako nastave Bavarci će sigurno biti među prvim favoritima za osvajanje Lige prvaka na mini turniru u Lisabonu. 

Nakon nastavka sezone u Njemačkoj fudbalski svijet je ostao impresioniran Alphonsom Daviesaom, mladim Kanađaninu izuzetno dugog koraka.

Davies je u proteklom periodu nekoliko puta obarao rekorde u brzini na jednom meču. Protiv Werdera je trčao brzinom od 36.51 km/h.

Sjajni lijevi bek je protiv Werdera dobio i crveni karton, pa nije imao pravo nastupa u današnjem duelu protiv Freiburga. Umjesto njega priliku za igru je dobio Lucas Hernandez.

Hernandez je ukaznu priliku iskoristio da i on pokaže svoje trkačke sposobnosti. Posebno je bio impresivan njegov sprint u 37. minuti kada je asistirao Robertu Lewandowskom za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brzina kojom je francuski defanzivac trčao za sada nije poznata, ali se bez ikakvog pretjerivanja može reći da Davies ima izuzetnu konkurenciju u ekipi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi