Nema nade za Hope u Brazilu

Golmanica SAD-a na udaru

Nema nade za Hope u Brazilu

Midhat Šljivak

Golman američke ženske fudbalske reprezentacije, Hope Solo, našla se na udaru navijača u Brazilu.

Ona je pred put u Rio postavljala fotografije insekticida, kako bi se navodno zaštitila od ujeda komaraca, koji izazivaju virus Zika.

Iako je sve bila šala, Solo je dočekana na zanimljiv način u Riju. Obje utakmice koje je SAD odigrala na turniru donijele su za Hope povike "Zika" s tribina.

Virus Zika može izazvati ozbiljne probleme, pa čak i smrt, posebno mladih osoba. Solo je željela da se zaštiti i da bez problema napusti Brazil.

"Voljela bih da ljudi shvate da sam se informisala prije dolaska u Brazil. Ne govorim o onom o čemu nisam saznala informacije i odlučila sam da se zaštitim", izjavila je Solo. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čini se kako je Brazilci strah neće oprostiti i povike će vjerovatno čuti i u narednim utakmicama.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti