Zašto nijedan bh. klub neće doći na nivo Dinama i Zvezde

Nema nam spasa, propasti nećemo

7

Komentari (7)

nightcry
Čulić je sa srednjom dobacio do kolumniste a čudi se našem propalom društvu i sportu. Ali je upravu kad kaže da nikad nečemo sustići klubove iz komšijskih država (čak su nas i slovenački i makedonski klubovi davno prešišali). Ali on očigledno ne razumije da su naši klubovi i u bivšoj državi samo povremeno sustizali "veliku četvorku" - recimo, Velež je posljednjih 6 godina te lige bio naš najjači predstavnik, imamo samo tri titule prvaka, i samo tri kupa, od mogućih 88 ukupno mi imamo 6 !!! OK, Slovenci, C-gorci, Makedonci nemaju niti jednu... S druge strane imate čudo zvano Široki Brijeg - klub iz Opštinske lige 1991 igra evropska takmičenja samo 10-ak godina kasnije, i osvaja državne titule i kupove što je uspjeh koji renomirani klubovi Velež, Sloboda, Čelik i Borac, mogu samo sanjati, i u rangu jesa Sarajevom i Željom ! A sportsko čudo je i Zrinjski, i kao što jedan od nas reče iznad, njihov predsjednik radi sa resursima koji su daleko ispod onog ćime raspolažu Željo i pogotovo Sarajevo. Poenta je da mi i kad bi radili poštenije, organizovanije i sa više stručnosti i ozbiljnosti teško bi dobacili do nivoa klubova koji funkcionišu, u tržišnom i sportskom smislu, u večim sredinama poput Zagreba i Beograda. Slovenci rade sve to i još i više i bolje i opet postoji granica do koje se može, a to je ispod Dinama, Hajduka, CZ i Partizana....
Da Dinamo ima svoj dobar nivo to je okay, ali koji je to nivo Crvene Zvezde, ma hajde molim vas nemojte zajebavati citaoce ovog sportskog portala.
Ingot
Neka neko objasni ovom "kolumnisti" da je cilj dobrog texta reci sto vise sa sto manje rijeci a ne obratno, napunit tekst rijecima koje zvuce intelektualno a ne rec apsolutno nista
Ryder7
Ja koliko znam, Izet Hajrović igra u Dinamu, neznalice.
mokekemo
Culicu skontaj si glup i da nije ovo za tebe... Živim za taj dan.
karlhajncbrazzzo
Naši klubovi nikada nisu bili u rangu Zvezde, Partizana, Dinama ili Hajduka, tako da ne vidim čemu čuđenje ili ljutnja što su slabi. Grad Sarajevo ne može dati prvaka države iz više razloga, a to su amaterizam, javašluk, nepotizam i primitivizam.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.