Najomraženiji trener u Italiji pred angažmanom u drugoj ligi

Ventura karijeru nastavlja u Seriji B?

Najomraženiji trener u Italiji pred angažmanom u drugoj ligi

Iskusni italijanski stručnjak Giampiero Ventura će ostati upamćen po historijskom neuspjehu na klupi reprezentacije Italije.

Ventura nije uspio odvesti Azzurre na Mundijal u Rusiji, što je nešto što mu ni danas ne može oprostiti italijanska fudbalska javnost.

Ovaj 71-godišnji strateg je prvi angažman nakon debakla na kormilu Azzurra imao u Chievu, ali je Leteće magarce vodio na tek četiri utakmice, pa je bez angažmana još od novembra prošle godine.

Ipak, Sport Mediaset sada tvrdi da bi Ventura uskoro trebao dobiti novi posao i to onaj šefa struke Salernitane.

Salernitana iza sebe lošu sezonu u kojoj je nekako uspjela opstati u Seriji B. Ipak, ovaj klub bi se mogao naći u velikim problemima ukoliko bude uvažena žalba Foggie koja je poslana u Seriju C.

Ipak, ukoliko Salernitana zadrži status drugoligaša, mogla bi sa Venturom na kormilu ući u novu sezonu i pokušati doći do elitnog ranga.

Inače, vlasnik Salernitane je prvi čovjek Lazija Claudio Lotito koji je navodno u odličnim odnosima sa Venturom. Lotito je tako pokušao Venturu dovesti i na kormilo Lazija prije nego što je iskusni stručnjak odlučio prihvatiti posao u reprezentaciji Italije 2016. godine.

Član Salernitane je i bh. napadač Milan Đurić koji je u finišu sezone uspio pronaći formu, pa je od kraja marta postigao šest prvenstvenih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi