Novi gol Đurića nije pomogao Salernitani, navijači protestvovali

Ubjedljiv poraz

Novi gol Đurića nije pomogao Salernitani, navijači protestvovali

A. Čaušević

Salernitana je upisala novi poraz u Seriji B, ovaj put od Carpija sa 2:4. Gol za domaće je ponovo zabio Milan Đurić.

Susret je za domaće počeo na veoma loš način. Lopez je u 7. minuti dobio crveni karton, da bi Cisse iz penala pogodio za vodstvo gostiju.

U 18. minuti Đurić je zabio svoj peti gol u aprilu za izjednačenje rezultata te tako stvari vratio na početak.

Do kraja prvog poluvremna po jedan gol na obje strane. Cisse je u 31. minuti zabio za novo vodstvo gostiju, da bi Calaio dvije minute kasnije postigao gol za 2:2.

Već na startu drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti Crociato zabija za treće vodstvo gostiju. U posljednjih 10 minuta Carpi je postigao još dva gola. 

Sabbione je u 80. minuti riješio pitanje pobjednika, da bi u trećoj minuti sudijske nadoknade tačku na i stavio Arrighini.

Đurić je osim gola u 65. minuti zabio žuti karton, a igru je napustio u 81. minuti kada ga je zamijenio Jallow.

Inače, susret na stadionu Arechi obilježili su i protesti domaćih navijača koji su očigledno nezadovoljni načinom na koji predsjednik Claudio Lotito vodi klub s juga Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi