Nema ni 23 godine, a već je stigao do sedme uzastopne titule u Ligama petice

Nestvaran uspjeh

Nema ni 23 godine, a već je stigao do sedme uzastopne titule u Ligama petice

Admin Čaušević

Riješena je i posljednja dilema oko šampiona u Ligama petice. 

Titulu u Njemačkoj je poslije velike borbe uspješno odbranio Bayern. Klub iz Minhena je tako po sedmi put u nizu osvojio Bundesligu.

Bavarci su u novembru kasnili devet bodova za Borussijom, ali su jučerašnjim trijumfom 5:1 nad Eintrachtom stigli do novog šampionskog pehara.

Jedan od strijelaca za Bayern bio je i Kingsley Coman koji je u četvrtoj minuti načeo mrežu gostiju iz Frankfurta.

Francuski ofanzivac koji će sredinom juna napuniti 23 godine je tako stigao do nevjerovatne sedme šampionske titule u nizu u Ligama petice.

Dva puta je sa PSG-om bio prvak Francuske, jednom je s Juventusom osvojio Seriju A, dok je ostale osvajao s Bayernom.

Inače, nije mu uračunata Juventusova titula iz sezone 2015/2016 jer je odigrao svege jedan meč u Seriji A pa je uslijedila posudba u Bayern gdje je postao prvak Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koman do sada ima 15 trofeja u svojim vitrinama, a do 16. bi mogao doći već sljedeće sedmice kada Bayern u finalu DFB Pokala igra protiv RB Leipziga.

Najtrofejniji igrač svih vremena je Dani Alves sa 39 trofeja, međutim ako Coman nastavi ovim tempom ko garantuje Brazilcu da će ostati na tom mjestu?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi