Nema Nowitzkog, Kirilenka, Gordona....
Kirilenko je ovaj put uzeo odmor

Koga nema bez njega se mora...

Nema Nowitzkog, Kirilenka, Gordona....

M. Maksimović

Sutra u Poljskoj počinje Eurobasket, smotra 16 najboljih selekcija Evrope koja će ovaj put proći bez nekih imena na koje smo se navikli posljednjih godina. Ovaj put nema Nowitzkog, Kirilenka, Gordona, Denga, pa ni Calderona, Vujačića, Okura Pietrusa, ukupno 16 NBA igrača nećemo vidjeti ove godine u Poljskoj.

Svakako da će na svojoj koži to najbolje osjetiti Njemačka jer je Dirk bio ''sve i sve'' posljednjih godina. Uvijek je bio tu, ali ove godine nije mogao protiv svog gazde, gazde Dallasa Marca Cubana. Kada nema Dirka, nema ni Chrisa Kamana koji nosi dres Clippersa. Izostanak Kamana Njemačka ni bi trebala previše osjetiti, ali nedolazak Dirka sasvim sigurno hoće.

Bez dvije najvažnije karike su ostali i Britanci koji su sa Dengom i Gordonom izgledali tako opako, a danas je to jedna sasvim drugačija ekipa. Deng se nije odazvao zbog promjene NBA kluba, Gordon zbog povrede koja ga je koštala polovine prošle sezone. Šta reći o Srbiji koja bi sa Stojakovićem, Jarićem, Miličićem, Pavlovićem, Radmanovićem bila teško uhvatljiva. Međutim njih nema, pa je Dušan Ivković krenuo sa mladima, niko nema preko 26 godina.

Selektor Slovenije Jure Zdovc ne može računati na Benu Udricha koji se povrijedio dok je košarkaša Lakersa Sašu Vujačića sam otpisao. Vidjet ćemo da li je bio upravu. Od povrijeđenih, koji bi tu vrlo vjerovatno Calderon i Mickel Pietrus, dok je odmor uzeo Kirilenko. Jedan od onih rijetkih koje selektor nije pozvao je Mehmet OKur košarkaš Utah Jazza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.