Nema problema na relaciji Moyes - Chicharito

Ozbiljno računa na Meksikanca

Nema problema na relaciji Moyes - Chicharito

Kada je David Moyes preuzeo West Ham, počele su špekulacije da bi to moglo biti loše za Javiera Hernandeza Chicharita, koji škotskog stručnjaka baš i ne pamti po najboljem iz vremena u Manchester Unitedu.

Chicharito je često bio u nemilosti Moyesa, koji mu nije toliko vjerovao. U sezoni 2013/2014., Chicharito je pod Moyesom samo šest puta bio starter u Premier ligi i dva puta u Ligi prvaka, nakon čega se Meksikanac požalio rekavši da na Old Traffordu ne računaju na njega.

Ipak, Chicharito nije bio na klupi zbog toga što ga Moyes ne voli, već zbog tada veoma jake konkurencije u Unitedu.

"Chicharito je vrhunski golgeter, pravi egzekutor. Bilo mi je teško pronaći mu minute u Manchester Unitedu, jer je konkurencija bila žestoka. Samo se sjetite da smo imali Van Persieja, Rooneyja, Welbecka, Kagawu... Tretirat ću ga na isti način, ako zasluži - uvijek će biti u ekipi", rekao je Moyes na temu Chicharito.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Javier Hernandez Chicharito je pred početak ove sezone stigao u West Ham iz Bayer Leverkusena i do sada je na 13 utakmica postigao četiri gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi