"Nema razloga da se fudbal u Bjelorusiji prekida"!

Uvjerava generalni sekretar bjeloruskog saveza

"Nema razloga da se fudbal u Bjelorusiji prekida"!

Iako je Evropa u haosu zbog pandemije koronavirusa, život u Bjelorusiji i dalje teče koliko-toliko normalno.

Bjelorusi i predsjednik Lukašaneko odbijaju uvesti restriktivne mjere, želi se na sve načine izbjeći panika, pa se u ovoj istočnoevroskoj državi regularno igra fudbalski šampionat.

U vrijeme kada su se zaustavljali i posljednji šampionati u Evropi, Bjelorusija je bez odgađanja i posebnih mjera počela svoju sezonu.

I čini se da nema namjere da se fudbal u Bjelorusiji prekida.

"2. aprila su otkazani svi kulturni, sportski i naučni događaji sa internacionalnim učesnicima. Međutim, nacionalna liga će ustrajati", rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Bjelorusije Sergej Žardetski za EPSN, pa nastavio:

"Svakodnevno procjenjujemo situaciju. U potpunosti vjerujemo u naš zdravstveni sistem i trenutno nema razloga za zaustavljanje takmičenja... Razumijemo da je situacija u nekim zemljama jako ozbiljna, ali nakon konsultacija sa odgovornim vlastima u Bjelorusije došli smo do stava da se liga trenutno može nastaviti."

Inače, danas su na rasporedu tri meča trećeg kola Vysshaya lige. Šahtjor Soligors dočekuje Neman, BATE ekipu Rukha, a Dinamo Brest Slavviju Mozyr.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi