Nema Ronalda, nema motivacije za Messija?

Pomalo nevjerovatan podatak

Nema Ronalda, nema motivacije za Messija?

Nije Real Madrid dobro stajao u prvom poluvremenu, ali je onda u drugom postigao dva gola i slavio u sinoćnjem El Clasicu na Santiago Bernabeu.

Slavio je Real tako sa 2:0, pa je još jedan sudar Kraljeva i Barcelone prošao bez gola ili asistencije Lionela Messija.

Možda Lionelu Messiju nedostaje motivacije u El Clasico derbijima?

Naime, argentinski as nije postigao gol niti upisao asistenciju u pet duela sa Real Madridom od kada je kraljevski klub napustio njegov "vječiti rival" Cristiano Ronaldo.

Ovaj podatak dodatno dolazi do izražaja ako znamo da je Messi pogađao u posljednjim duelima sa Realom, u kojima je igrao, prije Ronaldovog odlaska. Tako je i u zadnjem odmjeravanju snaga sa Portugalcem postigao gol. Bilo je to na proljeće 2018. godine na Nou Campu u remiju Barce i Real Madrida (2:2).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi El Clasico bez Ronalda je Messi propustio zbog povrede, a nakon toga ih je odigrao pet, dva u Kupu Kralja i tri u LaLigi.

Čini se da je ovo argument za sve koji tvrde da Messi i Ronaldo "guraju" jedan drugoga da budu bolji...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi