Nema Ronaldinha, Pata, Adriana,..

Dunga odabrao 23 fudbalera za SP

Nema Ronaldinha, Pata, Adriana,..

Adnan Beganović

Selektor brazilske fudbalske reprezentacije Carlos Dunga objavio je imena 23 fudbalera koja će braniti boje Brazila na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Na popisu nema Pata, Ronaldinha, Adriana, Neymara i Ronalda.

Carlos Dunga ostao je dosljedan sebi. Ono što je mjesecima najavljivao i ostvario je. S popisa putnika u Južnoafričku Republiku izostavio je brojne zvijezde, iako je u posljednjih mjesec dana bio pod neviđenim medijskim pritiskom.

Pato, Ronaldinho, Ronaldo, Adriano i Neymar SP gledaće putem malih tv ekrana, no zato će se napadač Wolfsburga Grafite boriti za mjesto u početnom sastavu Brazila u Južnoafričkoj Republici.

Dungin izbor:
Golmani: Julio Cesar (Inter), Heurelho Gomes (Tottenham), Alexander Doni (Roma)
Odbrambeni fudbaleri: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Lyon), Lucio (Inter), Juan (Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (Milan)
Veznjaci: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Kaka (Real Madrid), Julio Baptista (Roma), Josue (Wolfsburg), Kleberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica)
Napadači: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.