"Nema smisla da se španski Superkup igra u Saudijskoj Arabiji, sada misle samo na novac"

Raul Garcia uputio kritike

"Nema smisla da se španski Superkup igra u Saudijskoj Arabiji, sada misle samo na novac"

Endin Čaušević

Athletic Bilbao igra u četvrtak protiv Atletico Madrida polufinalni meč španskog Superkupa.

Španski Superkup i ove godine se igra u Saudijskoj Arabiji, a prvi polufinalni meč igra se sutra kada se sastaju ljuti rivali Barcelona i Real Madrid.

Dan kasnije na istom stadionu u Riyadhu igra se i meč između Athletic Bilbaa i Atletico Madrida nakon čega ćemo saznati i drugog finalistu ovog takmičenja.

Ekipe su jučer doputovale u Saudijsku Arabiju, ali nisu baš svi oduševljeni što se ovo takmičenje igra van Španije,

Iskusni napadač Bilbaa, Raul Garcia, otvoreno je kritikovao čelnike La Lige jer se ovo takmičenje igra ponovo van Španije, te je poručio da mu nije baš najjasnije zbog čega je to tako.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Za mene, odigravanje španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji nema smisla. Ovo je španski trofej za koji se borimo u stranoj zemlji. Fudbal se mijenja i više se ne razmišlja o navijačima. Sad je važno samo zaraditi novac i zaboravljaju se osnove fudbala, a to je uživanje u fudbalu s porodicom", rekao je Garcia.

Treba dodati da se finalna utakmica španskog Superkupa igra u nedjelju sa početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi