Real bez 11 igrača slavio na teškom gostovanju i napravio krupan korak prema tituli

Athletic nije uspio da zaustavi Ancelottijev tim

Real bez 11 igrača slavio na teškom gostovanju i napravio krupan korak prema tituli

Edmir Škorić

U meču 21. kola španske La Lige Real Madrid je kao gost savladao Athletic Bilbao s 2:1.

Iako je u Bilbao došao bez čak 11 nogometaša, među kojima Isco, Modrić, Casemiro, Alaba, Asensio, Rodrygo, Carvajal i Bale, Real je svejedno uspio da pobijedi Athletic.

Duel na San Mamesu počeo je spektakularno - tri gola za samo 10 minuta, no interesantno da više nije viđen nijedan gol.

Zvijezda večeri bio je Karim Benzema. Sjajni francuski reprezentativac u četvrtoj minuti postiže jedan od najljepših golova u karijeri, a samo tri minute kasnije povisio je na 2:0.

Athletic preko Sanceta u 10. minuti smanjuje na 2:1, ali ostalo je tako, pa je Real proslavio velika tri boda.

Madriđani su uvjerljivo prvi sa 46 bodova, imaju osam bodova i utakmicu više od drugoplasirane Seville, ali je pravo pitanje hoće li iko uspjeti da zastavi Kraljeve na putu prema novoj tituli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugi velikani poput Atletica i Barcelone imaju čak po 17 i 18 bodova zaostatka za timom Carla Ancelottija, koji je na najbolji način okončao 2021. godinu. Početkom 2022. godine Real gostuje kod Getafea.

[twitter]https://twitter.com/Mrfuckingwinner/status/1473777647352262667[/twitter]

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Iza penal madrida stoji kralj spanije i tebas kao navijac ovog kluba.Pa da mi je gosk gabelu ubaciti u spansku ligu osvojio bi sa ovakvom podrskom hahahaha
3 25
Klicko
14 izmjena 3 minute produžio sudija hahahahahhaha.Smiješno.A zadnja akcija pade militao ko pokošen,vrisnu kao da mu neko nogu slomi.Prilazi mu kurtoa tapše ga i govori ustani brate kraj je ne trebaš simulirati više
3 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi