Nema više prepreka: Paul Scholes dobija prvi samostalni trenerski angažman!
(Foto: EPA) Paul Scholes je dobio dozvolu da preuzme kormilo ekipe Oldhama, kluba za koji je navijao u djetinjstvu

Legendarni fudbaler u novoj ulozi

Nema više prepreka: Paul Scholes dobija prvi samostalni trenerski angažman!

Paul Scholes će uskoro i zvanično dobiti svoj prvi samostalni trenerski angažman, što mu je bila velika želja.

Naime, legendarni član "Fergijevih beba" i jedan od najboljih veznjaka svoje generacije će uskoro preuzeti kormilo Oldham Athletica, pošto je za to dobio dozvolu čelnika Fudbalske lige Engleske.

Prepreku Scholesovom angažmanu je predstavljala činjenica da je on suvlasnik niželigaša Salforda zajedno sa pet bivših saigrača iz Manchestert United, a EFL ne dozvoljava da jedna osoba ima pozicije u dva kluba istovremeno, bez prethodnih konsutlacija sa ovim tijelom.

Međutim, EFL je zaključio da je Scholesova uloga u Salfordu "pozadinska", te da nema ništa protiv da on preuzme ekipu Oldhama, koja se takmiči u četvrtom rangu engleskog fudbala.

Oldham, međutim, neće smjeti prodavati ili dovoditi igrače iz Salforda dok je na klupi Paul Scholes.

Inače, Odlham Athletic je pokušavao angažovati Scholesa od kada je kormilo ekipe u decembru 2018. napustio Frankie Bunn.

Scholes je već godinama angažovan i kao stručni TV konsultant, ali je ranije isticao kako bi se odrakao tog posla ukoliko bi to značilo da se može vratiti fudbalu.

"Napola uživam radeži u medijima, to nije isto kao raditi u klubu svaki dan... Kada napustite školu nakon 20 godina, želite nešto postići, a ja mislim da toga nije bilo u zadnjih četiri ili pet godina", svojevremeno je poručio Scholes.

Treba dodati da je 44-godišnji bivši fudbaler svojoj jedini angažman imao u privremenom stručnom štabu Ryana Giggsa u Unitedu, 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi