Hoće li za vikend biti ispisana nova stranica historije Premijer lige BiH?

Ako ne dođe do odgode, vrlo je moguće

Hoće li za vikend biti ispisana nova stranica historije Premijer lige BiH?

E. Ganibegović

U utakmici trećeg kola Premijer lige BiH Zrinjski je sinoć s 4:1 savladao Leotar.

Treći gol za Plemiće postigao je Nemanja Bilbija u 80. minuti.

Bio je to Nemanjin ukupno 125. gol u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i tako se izjednačio s rekorderom, legendarnim Brazilcem i napadačem Širokog Brijega, Wagnerom Lagom.

Šanse da Bilbija sruši ovaj rekord su 99,9% i to bi se moglo dogoditi već idućeg vikenda.

Prvaci države gostuju u Doboju kod najpozitivnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone, ekipe Sloge. Naravno, postoji mogućnost i da se ovaj susret odgodi, ukoliko to odluče Mostarci.

Naime, Zrinjski u četvrtak u Mostaru dočekuje Tobol u trećem kolu Konferencijske lige, a onda ih očekuje put na revanš u Konstanay dug oko 3.500 kilometara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klubovi imaju pravo, prema pravilima, da bez saglasnosti protivnika odlože tri meča ove sezone, a Zrinjski je to za sada uradio jednom kada je u prvom kolu odgodio gostovanje Slobodi, a vidjet ćemo da li će se na taj potez odlučiti i sada.

Kako god bude, uskoro nas čeka nova stranica historije Premijer lige i veliki rekord Nemanje Bilbije. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bhodzic
Zrinjskom sretno u Europskim takmičenjima!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi