Šampionsko izdanje Zrinjskog

Leotar nemoćan u Mostaru

Šampionsko izdanje Zrinjskog

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog upisali su večeras prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige BiH, pošto su bili bolji od Leotara rezultatom 4:1.

Zrinjski je u Mostaru ugostio Leotar u okviru 3. kola i na kraju bez prevelikih problema došao do pobjede, iskupivši se tako navijačima za slabo izdanje i domaći poraz od Željezničara, s tim da su Plemići bili na nivou tokom evropskih mečeva i jedini su preostali predstavnik BiH.

Već na startu meča inicijativa Zrinjskog koji je stvorio brojne šanse, a do vodstva je stigao več u 10. minuti. Janković je sjajno sve uradio, centrirao nakon jednog driblinga, a Igor Savić na drugoj stativi glavom loptu šalje u mrežu gostiju.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. U nekoliko poteza Plemići su došli pred gol Leotara, na kraju Sabljić dodaje Ilinkoviću, a mladi nogometaš preciznim udarcem povećava prednost domaćeg tima.

Redale su se šanse pred golom Leotara - Bilbija, pa Sabljić, Janković, ilbija ponovo, pa Sabljić...

I onda ni iz čega Leotar dolazi do gola. Barišić pravi veliku grešku u odbrani domaćih, lopta stiže do Karića, ovaj ubacuje za Đuderiju koji smanjuje na 2:1 i postavlja rezultat prvog dijela.

Oglasi

Zrinjski je dominirao i u drugom dijelu. U 60. minuti Bilbija šutira, Puletić izbacuje, zatim Maglić glavom puca preko gola, a u 72. minuti Ilinković pogađa stativu Trebinjaca.

Ipak, u 80. minuti kapiten Bilbija zabija pogodak na ubačaj Mandića i stavlja tačku na i te rješava pitanje pobjednika. Bilbiji je to bio 125. gol u Premijer ligi i tako je stigao Wagnera na listi najboljih strijelaca svih vremena.

Na kraju je konačnih 4:1 u nadoknadi postavio Mandić.

U narednom 4. kolu Zrinjski gostuje Slogi Doboj, dok će Leotar gostovati Širokom Brijegu. Plemiće prvo čeka u četvrtak duel sa Tobolom u Mostaru u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Zrinjski - Leotar 4:1

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Sabljić, Malekinušić, Maglica, Savić, Ilinković, Janković, Magdić, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar: Puletić, Milović, Đajić, Kordić, Čubrilo, Todorović, Perišić, Matković, Đuderija, Cvetković, Karić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Dominacija i utakmica koja je išla u jednom smjeru,drago mi je da poraz u prošlom kolu nije imao prevelikog utjecaja na današnje izdanje.Sada se valja dobro odmoriti i spremiti za četvrtak,a što uopće ne sumnjam da će profa Jakir kvalitetno odraditi,još jednom svaka čast momci za današnju izvedbu i samo tako nastavite. IGRAJ DO KRAJA,JER TEBE VOLIM JAAAAA
6 3
789012455
Ćestitke na pobjedi ,ali naslov je kao da su igrali sa jakim protivnikom.Pa ovaj Leotar od sloge izgubi 4-0 ...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi