Bilbija ga sinoć srušio s trona Premijer lige, a on danas pokazao kakav je gospodin

Wagner se oglasio na Facebooku

Bilbija ga sinoć srušio s trona Premijer lige, a on danas pokazao kakav je gospodin

E. Čaušević

Zrinjski je sinoć na svom terenu u derbiju kola pobijedio Sarajevo sa 4:1, a utakmicu je obilježio nevjerovatni Nemanja Bilbija.

Sarajevo je odlično otvorilo meč i vodilo od 17. minute golom Varešanovića, ali su Plemići uspjeli do kraja utakmice da dođu do preokreta i pobjede rezultatom 4:1.

U centru pažnje ove utakmice bio je Nemanja Bilbija koji se i sinoć uspio upisati u listu strijelaca i još jednom pokazati o kakvom napadaču se radi.

Bilbija je u derbiju protiv Sarajeva postigao dva gola i ušao je u historiju Premijer lige jer je sada najbolji strijelac svih vremena sa 127 postignutih golova, te je s trona skinuo legendarnog Wagnera.

Wagner koji je skoro cijelu karijeru proveo u Širokom Brijegu u Premijer ligi je postigao 125 golova i dugo godina je bio ubjedljivo prvi na listi, ali Bilbija je uspio da ga stigne, a onda i nadmaši u sinoćnjoj utakmici.

Nakon što je Bilbija postao najbolji strijelac u historiji Premijer lige oglasio se i legendarni Wagner koji je svojom porukom oduševio bh. javnost.

Oglasi

Brazilac je putem Facebooka čestitao Bilbiji na nevjerovatnom uspjehu, te je napadaču Zrinjskog poslao jasnu poruku.

"Čestitam Nemanja Bilbija jer si postao najbolji strijelac Premijer lige BiH, 127+. Sretno i samo 'trpaj' dalje, majstore. Veliki pozdrav!", napisao je Wagner.

Čestitam Nemanja Bilbija jer je postao najbolji strijelac Premijer Liga BiH, 127+ Sretno i samo "trpaj" dalje, majstore ⚽⚽ Veliki pozdrav!!

Posted by Wagner Santos Lago on Monday, September 5, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilbija je nakon utakmice poručio da je izuzetno ponosan što je uspio da napravi ovakav podvig i bit će potrebno jako dugo vremena da ga neko uspije nadmašiti.

"Ponosan sam. Došao je i taj dan. Nisam ni sumnjao jer živim za ovo i ponosan sam što je sve došlo u derbiju protiv Sarajeva", kaže najbolji igrač Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Zna svako kakav gospodin je wagner
8 1
Adnanos
Nije mi jasno kako se Sarajevo bruka i to sa onakvim perspektivnim mladim igracima.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi