Željezničar ne zna šta ga je snašlo u Čitluku, Bilbija postavio novi rekord!
FK Željezničar sada je klub kojem je Nemanja Bilbija u karijeri postigao najviše golova, čak 14. Slijede Sarajevo i Sloboda kojima je postigao po 13 za sada.

Lični rekord za vodećeg strijelca Premijer lige BiH

Željezničar ne zna šta ga je snašlo u Čitluku, Bilbija postavio novi rekord!

Eldar Ganibegović

Danas je počelo 26. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine i to derbijem od 15 sati u kojem se sastaju Zrinjski i Željezničar. Plemići vode nakon prvih 45 minuta, a Nemanja Bilbija postavio je novi rekord. 

U Čitluku se danas u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sastaju Zrinjski i Željezničar, a mostarski tim nakon prvih 45 minuta ima prednost od 2:0.

Oba pogotka postigao je Nemanja Bilbija, sjajni napadač Zrinjskog. Mrežu gostiju iz Sarajeva načeo je u 12. minuti nakon školske akcije i asistencije Ćorluke, kada je pogodio iz peterca.

Drugi gol stiže petnaest minuta kasnije. Kiš je centrirao iz slobodnog udarca, gosti zaboravljaju Bilbiju koji pogađa za 2:0 i do kraja će biti jako teško gostima da stignu makar i do boda.

S ova dva gola Nemanja Bilbija postavio je i lični rekord. Naime, sada je Željezničar klub kojem je reprezentativac Bosne i Hercegovine zabio najviše golova, ukupno 14.

Naredna najveća žrtva na Bilbijinoj listi je njegov bivši klub, Sarajevo. Postigao je protiv bordo tima 13 pogotaka, a isto toliko i protiv Slobode. 

Oglasi

Dvocifren broj pogodaka ima još protiv Čelika (10), po devet je postigao Širokom Brijegu i Radniku iz Bijeljine, po osam Veležu, Borcu i Tuzla Cityju, a zanimljivo da je i protiv Zrinjskog često bio strijelac - Plemićima je zabio sedam puta, koliko i Posušju. 

Zanimljiv je podatak i da je Bilbija postizao golove protiv svih aktuelnih članova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bilbija je sada s 20 pogodaka uvjerljivo prvi na listi strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine ove sezone. Ramić iz Igmana je drugi s 13, dok Vukoja iz Širokog Brijega ima deset.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice Bilbija svakako ima priliku da popravi i svoj učinak protiv Željezničara, ali i u Premijer ligi, te ostaje da ispratimo i drugih 45 minuta da vidimo šta će se dešavati.

Inače, Bilbija je sada na 143 pogotka u Premijer ligi BiH u 257 nastupa, te je i tu apsolutni rekorder. Dodajmo i to da je upisao 51 asistenciju. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Bravo Zrinja gazi sarajevsku buraniju
4 5
Baco
Opet ,ako niko nema da se bavi suđenjem i bezobrazlukom od igrača Zrinjskog ,bar 3 žuta kartona su zaslužili a ni jedan nisu dobili.Ovo je strašno i svako je debil ko ovo odobrava.Ne navijam za Želju al ovo je strašno.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi