Noć koju Nemanja Bilbija nikad neće zaboraviti

Zrinjski ponovo postao prvak

Noć koju Nemanja Bilbija nikad neće zaboraviti

A. Čaušević

Nemanja Bilbija je predvodnik najdominantije ekipe u historiji Premijer ligi.

Sjajnom igrom Zrinjski je sedam kola prije kraja postao prvak BiH, a popularni Plemići su u petak navečer primili pehar.

Nakon što su igračima i stručnom štabu mostarskog kluba uručene medalje i pehar uslijedila je fešta na stadionu pod Bijelim brijegom.

Ali tu nije bio kraj za Nemanju Bilbiju koji je u jednom od kafića u blizini mostarskog stadiona doživio momente koje će pamtiti cijeli život.

Naime, Bilbija je vodio navijanje, a svi prisutni su u glas pratili kapitena Plemića što najbolje pokazuju koliko ga navijači Plemića cijene i poštuju.

"Zaslužili smo. Ponosan sam kao kapiten. Hvala saigračima koji su omogućili ovakvu sezonu", rekao je Bilbija poslije meča i nastavio je:

Oglasi

"Nisu nas svrstavali u vrh na početku sezone. Veoma sam ponosan, samo to mogu ponoviti".

Cilj je srušiti rekord Wagnera po broju golova u Premijer ligi BiH. Nemanja ima 118 pogodaka, a Wagner 125.

"Pokušat ću da oborim velikog Wagnera. Ako uspijem da to uradim bit ću ponosan na to. Naša liga se podcjenjuje, treba postići tolike golove. Do kraja ćemo pokušati da što budemo bolji jer će Evropa doći brzo. Želimo napraviti iskorak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi planovi Bilbije vezani su za Mostar i Zrinjski.

"Bilo je ponuda, ali ovo je moja druga kuća. Uspjeli smo napraviti da ostanem i vidjet ćemo šta će biti. Meni je drago što svaki igrač ima ugovor i morat će se svako platiti. Barem u Evropi da budemo skupa, pa šta bude", poručio je Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Velik si Nemanja,velik....šampione,šampione,ole ole ole oleeeeeee
5 0
Realist
Grande Nemanja, legendo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi