Jakirović: Mi smo totalni autsajderi u Evropi
Foto: A. Čaušević

Trener Zrinjskog

Jakirović: Mi smo totalni autsajderi u Evropi

Eldar Ganibegović

Pogotkom Josipa Ćorluke iz 59. minute Zrinjski je večeras savladao Široki Brijeg na otvaranju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

U Mostaru se trenutno slavi titula prvaka Bosne i Hercegovine, Plemićima su dodijeljene medalje i pehari (trajni i prelazni), a izjavu je dao i trener Sergej Jakirović.

"Igrači su glavni glumci. Imam zamisli i ideje, ali oni su ti koji provode na terenu te ideje i bez njih ništa ne bi bilo moguće. Od prvog dana fantastična jedna grupa, homogena, koja bila motivisana da pokaže da možemo u kontinuitetu igrati dobro, pobjeđivati. Oborili smo niz rekorda i ja se nadam da je ovo tek početak ove momčadi", rekao je Jakirović i nastavio:

"Mi želimo nastaviti pobjeđivati. Pitat će se nešto i protivnici koji se bore za svoje ciljeve. Idemo dati sve od sebe u svakoj utakmici i ozbiljno igrati do kraja. Radi svih naših navijača i nas samih. Bio bih zadovoljan da ostanemo na jednom porazu. Ali, već što smo napravili ove sezone je, jako, jako veliko."

O nastupima u Evropi kaže:

"Što se tiče Evrope, mi nemamo nikakav pritisak. Ja to cijelo vrijeme ponavljam. Kad uporedimo budžete, infrastrukturu i sve ono što nas u Evropi čeka, mi smo totalni autsajderi. Probat ćemo se dobro prezentovati, probati nastaviti ovako igrati što nas je krasilo cijelu sezonu i uz jednu kvalitetnu selekciju mislim da možemo se dobro prezentovati."

Oglasi

"Bilo je teško. Nije nam bilo lako, ali smo zato zapeli još jače uz kvalitetnu selekciju gdje smo tražili mlade igrače. To je moj posao. Ja pratim sve u regionu. Nije lako naći mlade igrače, a prvo moraju biti slobodni. Mi ne možemo to platiti, ali uz jedan kvalitetan fiks mjesečni plus stimulacija bonusa mislim da smo složili jednu jako dobru momčad", objašnjava Sergej i kaže:

"Ako bude ponuda moraju se sve tri strane zadovoljiti. Naravno da živimo od prodaje, od transfera. Već imamo spremno par igrača koji će nadomjestiti one koji će otići."

"Ja znam da se kod nas pati od zvučnih pojačanja. Mene zanima samo sadašnjost i budućnost, a ko je gdje igrao prije ja ne patim od toga. Mislim da smo pokazali ove sezone s našom ekipom da se može složiti dobra momčad."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje li na klupi Zrinjskog?

"Ja imam ugovor. Svi planovi su vezani za Zrinjski, ali nogomet je nepredvidiv i uvijek su moguća iznenađenja. Za sada, tu sam do 2024. godine. Mediji danas tako funkcionišu (sele ga svugdje, op. a). Slavimo titulu u Mostaru".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...naravno da ste autsajderi jer znas na koji nacin se ovdje osvaja titula...proci cete kao i Borac prosle sezone,ali ti to vec znas,zato i trazis alibi vec sada govoreci da ste autsajderi.
6 13
lalinjo
Zrinjski je prekucao PL ove sezone i svaki pravi ljubitelj sporta i normalan čovjek će čestitati na naslovu prvaka,ostale neću komentirati,ali samo ću napisati da je ljubomora gadna bolest koja nagriza čovjeka iznutra i na kraju stvara depresivno stanje,mjenjajte se ljudi na bolje,radite na sebi.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti