Urnebesna objava Zrinjskog: U društvu Bilbije su "malo poznati" Messi, Ronaldo, Mbappe...

Pohvalili se rekordom

Urnebesna objava Zrinjskog: U društvu Bilbije su "malo poznati" Messi, Ronaldo, Mbappe...

E. Ganibegović

Nedavno je završen jesenji dio sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon 19 odigranih kola prvoplasirani je ubjedljivo mostarski Zrinjski s 48 bodova, a slijedi ga Tuzla City s 12 poena manje. 

Najzaslužniji za sjajan golgeterski učinak Plemića svakako je Nemanja Bilbija koji je s 18 golova prvi strijelac lige, ubjedljivo ispred svog prvog pratioca, Cityjevog Sulejmana Krpića koji ima 11.

Ukupno u 2021. godini Bilbija ima 24 pogotka u 30 ligaških utakmica, što je rekord Bosne i Hercegovine čime su se pohvalili i iz Zrinjskog uz urnebesnu objavu.

"Iza Nemanje Bilbije je rekordan učinak u 2021. godini u kojoj je postigao 24 pogotka u 30 prvenstvenih utakmica.

Svjetsku ljestvicu predvode Robert Lewandowski (43) i Dušan Vlahović (33), a u društvu našeg kapetana s 24 pogotka još su "malo poznati" Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe, Mohamed Salah i Ciro Immobile", napisali su.

Oglasi

Evo o čemu se radi.

Iza Nemanje Bilbije je rekordan učinak u 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣. godini u kojoj je postigao 2️⃣4️⃣ pogotka u 3️⃣0️⃣ prvenstvenih...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Thursday, December 23, 2021

Nevjerovatno je da ovo nije bilo dovoljno Nemanji Bilbiji da se nađe na spisku Ivayla Peteva koji je u SAD na prijateljsku utakmicu poveo isključivo igrače iz Premijer lige BiH.

Ispred njega, recimo, našao se napadač Borca Jovo Lukić koji je do sada u aktuelnoj sezoni postigao svega tri gola na 16 odigranih utakmica u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Lukića, zasluženo mjesto dobio je Sulejman Krpić, za kojeg smo već rekli da je drugi strijelac lige.

Podsjetimo, tu utakmicu u Carsonu naša selekcija je izgubila rezultatom 1:0, a odlučujući pogodak je u 89. minuti susreta postigao Bassett.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Ja ne znam kako netko može pljuvati na nekoga tko je najbolji u našoj državi...pa vi što pljujete niste najbolji ni u čemu ni u svojoj ulici a kamoli u državi...nemate pojma koliko je truda i rada potrebno za biti najbolji....ustvari vi jeste najbolji u nečemu a to je podcjenjivanje nečijeg uspjeha
16 4
Biorazgradiv
ta ce Messi bola, jedan je NB99!
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi