Nemanja Gudelj sa dva pogotka srušio Groningen

AZ Alkmaar ponovo u formi

Nemanja Gudelj sa dva pogotka srušio Groningen

Junak utakmice večerašnje utakmice između AZ Alkmaara i Groningena bio je Trebinjac Nemanja Gudelj.

Sjajni veznjak postigao je dva pogotka za svoj tim koji je večeras ostvario deveti trijumf sezone rezultatom 2:0.

Već u trećem minutu Gudelj je efektnim pogotkom domaće doveo u vodstvo. Centrirao je Wuytens, a Gudelj sjajnim volejem zatresao protivničku mrežu.

Četrnaest minuta kasnije uloga asistenta pripala je Berghuisu, a Gudelj je postigao svoj drugi pogodak za konačnih 2:0.

AZ Alkmaar je ovim trijumfom prestigao Groningen na tabeli Eredivizije, sada imaju 30 bodova i zauzimaju šesto mjesto na tabeli. Groningen je deveti sa dva boda manje.

Vrijedi istaći da je Nemanja Gudelj u nedavnom razgovoru za naš portal iskazao spremnost da promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za zemlju svog porijekla – Bosnu i Hercegovinu. Igra na „problematičnoj“ poziciji zadnjeg veznog.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivizija Holandija, 21. kolo:
AZ Alkmaar – Groningen 2:0 (Gudelj 3, 17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti