Nemanja Matić najbolji trkač Lige prvaka

Fudbaler Benfice je u sjajnoj formi

Nemanja Matić najbolji trkač Lige prvaka

Fudbaler kojeg su se u Chelseaju prije par godina tako lako odrekli svoje najbolje igračke dane u dosadašnjem dijelu karijere proslavlja u dresu lisabonske Benfice. 

Nemanja Matića koji je u Lisabon stigao u “razmjeni” Chelsea i Benfice nalazi se u životnoj formi, a sjajne partije nisu prošle neopaženo pa se za sjajnog zadnjeg veznog bore najveći evropski klubovi.

Iako nije golgeter, često se nalazi u pozicijama iz kojih pogađa, a tako je bilo i u susretu 5. kola na gostovanju kod Anderlechta gdje je Benfica slavila sa 3:2.

zašto je toliko tražen govori i podatak da je srbijanski fudbaler pretrčao ubjedljivo najviše od svih fudbalera u dosadašnjih 5. kola najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi. Ukupna kilometraža koju je pretrčao visoki veznjak iznosi 66.390 metara, što je oko 13,3 km po jednog utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na drugom mjestu je Brazilac Claudemir de Souza iz Kopenhagena (61.637), treći je Pontus Wernbloom iz CSKA (60.044), a četvrti Aaron Ramsey iz Arsenala (59.188).

Matić je također jedan od 32 igrača koji su u prvih pet kola Lige prvak odigrali maksimalnih 450 minuta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti