Velikan izranja iz ponora: Stiže slavni Srbin i zvijezda Premiershipa
Foto - EPA

Pojačanja za put prema vrhu

Velikan izranja iz ponora: Stiže slavni Srbin i zvijezda Premiershipa

Midhat Šljivak

Francuski velikan Lyon ove sezone igra jednu od najslabijih sezona u proteklih 30-ak godina. Dugo su Lavovi bili na dnu tabele, novi trener Pierre Sage ih je malo uspio probuditi pred kraj godine, a sada se spremaju transferi koji bi velikana mogli podići iz ponora.

Lyon je katastrofalno ušao u ovu sezonu Ligue 1. Dugo je francuski velikan bio na dnu tabele, ali pod vodstvom privremenog trenera Pierrea Sagea klub je krajem godine vezao tri pobjede i domogao se 15. mjesta na tabeli.

Lavovi se polako izvlače iz nevolje, a u drugi dio sezone mogli bi ući znatno jači. Traže se pojačanja za nastavak prvenstva i ubrzo bi Lyon mogao dobiti velika na svom platnom spisku.

Nemanja Matić se spominje kao moguće rješenje za poziciju zadnjeg veznog. 35-godišnjak nije previše zadovoljan statusom u ekipi Rennesa i spreman je napustiti klub.

Takve vijesti spremno je dočekao Lyon. Rado bi u svojim redovima vidjeli iskusnog srpskog veznjaka i neće biti iznenađenje ako on ovog januara karijeru nastavi u redovima sedmostrukog prvaka Francuske.

Oglasi

Put Lyona mogao bi i Alžirac Said Benrahma. 28-godišnji Alžirac zvijezda je West Hama, no kod Davida Moyesa ove sezone često utakmice gleda s klupe i to ga nikako ne zadovoljava.

Spreman je sjajni ofanzivac napustiti London. Lyon će ubrzo poslati ponudu i Benrahma će vjerovatno već početkom januara postati novi član francuskog velikana.

Alžirac ima veliko iskustvo igranja u Francuskoj. U ovu zemlju je stigao kao tinejdžer, nastupao je za Nicu, Angers, Ajjaio i Chateauroux, prije nego što je 2018. godine otišao u Brentford, a zatim i West Ham.

Lyon bi s ovim fudbalerima sigurno dobio mnogo. Tri vezane pobjede krajem godine donijele su daha slavnom klubu, ali pojačanja su neophodna da bi se nastavilo u dobrom ritmu.

Rade Krunić je također opcija za Lyon

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić također je opcija za Lyon u januarskom prelaznom roku.

30-godišnji veznjak konstantno se povezuje s dolaskom u Francusku, no za sada osim natpisa iz ove zemlje, ništa drugo nema.

Krunić je mnogo bliže odlasku u Fenerbahče. Već je pristao na ponudu turskog velikana i izvjesno je da će postati stanovnik Istanbula.

Lyon će dakle vjerovatno tražiti druge opcije u veznom redu i vidjet ćemo kakav će ostatak sezone ovaj tim imati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi