Lovren je izjavom stvorio haos: Najgora ekipa u kojoj sam igrao!

Zakucani su za dno i krizi kao da nema kraja

Lovren je izjavom stvorio haos: Najgora ekipa u kojoj sam igrao!

S. Mlaćo

Francuski Lyon proživljava teška dane. Naime, trenutno su na posljednjem mjestu u francuskom prvenstvu i krizi kao da nema kraja.

Svi su razočarani prosto ne mogu da vjeruju šta se dešava, a u 14 kola imaju tek sedam osvojenih bodova. Posljednji put poraženi su prije par dana od Marseillea i jasno je da im slijedi itekako težak period.

O svemu je govorio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji se vratio u Lyon, ali definitivno se nije nadao ovakvoj situaciji.

O samo ekipi iznio je zaista teške riječi i jasno je kakva atmosfera vlada u svlačionici Lyona.

"Ovo je najgora ekipa Lyona u kojoj sam igrao. Moramo da se zapitamo jer ovako više ne ide. Rekli smo jedni drugima dosta toga nakon poraza, ali neću vam otkriti šta", rekao je Lovren za francuske medije.

U Lyonu se nadaju da će im biti skinuta suspenzija na ulazne transfere, te da će tokom zime napraviti velike stvari kada su pojačanja u pitanju.

Oglasi

Svjesni su da su prava pojačanja itekako potrebna i da nemaju prostora za kalkulacije. Sve drugo bi značilo ispadanje i sigurno propast kluba, te udarac od kojeg bi se teško oporavio.

Ono što Lyonu također ne ide u prilog jeste da od 1948. godine nijedan klub nije sa toliko malo bodova u ovoj gazi spasio se od ispadanja.

Lyon je od 2002. osvojio sedam titula prvaka u Francuskoj, a dres ovog kluba nosio je i bh. reprezentativac Miralem pjanić.

Zadnji put u drugoj ligi Lyon je bio prije 35 godina i mnogi su mišljenja da će se to uskoro ponoviti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je Lovren u pitanju, on se vratio ove godine u Lyon iz Zenita. Nije se tamo naigrao i nije opravdao očekivanja, pa se odlučio za povratak u staro jato. Prvi put u Lyon je stigao 2010. godine iz Dinama za devet miliona eura.

Kasnije je igrao i za Southampton te Liverpool. Rođen je u našoj zemlji, ali zaigrao je za reprezentaciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi