Nemanja Matić se vraća u Chelsea
Nemanja Matić iz perioda kada je prvi put nosio dres Chelseaja

Chelsea svoje greške skupo plaća

Nemanja Matić se vraća u Chelsea

Fudbaler lisabonske Benfice i jedan od najboljih igrača na poziciji zadnjeg veznog u današnjem fudbalu, sasvim sigurno, Nemanja Matić prema pisanju portugalski, ali i engleskih medija mogao bi se vratiti u redove Chelseaja, kluba iz kojeg je upravo stigao u redove portugalskog giganta.

U to vrijeme Matić, koji nije bio blizu udarne postave londonskih Plava, poslužio je rukovodstvu tima sa Stamford Bridgea da kompenzira dio obeštećenja za Davida Luiza puštajući njega u Benficu, uz naravno veći bio u novcu-

Ipak, sada kada je posao izgleda gotovo, i kada se Matić vraća u London, Chelsea će sada sjajnog veznjaka koji je u potpunosti afirmisao u Benfici platiti 42 miliona eura tvrde Portugalci, dok je prema pisanju otočkih medija ta suma skoro duplo manja – 25 miliona.

Uprava Arsenala nedavno je poslala zvaničnu ponudu Benfici od 30 miliona eura za transfer reprezentativca Srbije, a čelnici lisabonskog kluba glatko su je odbili. Međutim, juče je nastao pravi haos u svjetskim medijima nakon što je menadžer Chelseaja, Jose Mourinho započeo pregovore i najavio povratak ovog fudbalera na Stamford Bridge u roku od 48 sati.

Vrijedi istaći na kraju da je Benfica sinoć u okviru 15. kola fudbalskog prvenstva Portugala sa 3:0 na svom Luzu savladala velikog rivala Porta sa 2:0.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.