Ispraznio ormarić i napustio grupu: Slavni Srbin se više ne vraća u tim gdje je nedavno došao
Srbin ne želi više igrati za Rennes (Foto: EPA)

Odlazak nakon šest mjeseci

Ispraznio ormarić i napustio grupu: Slavni Srbin se više ne vraća u tim gdje je nedavno došao

M. Šljivak

Iskusni srpski fudbaler Nemanja Matić (35) odlazi iz Rennesa. On je već ispraznio ormarić i napustio je WhatsApp grupu ovog tima, te je u potrazi za novim klubom.

Nemanja Matić nakon samo šest mjeseci napušta francuski Rennes. Ovaj 35-godišnji vezni fudbaler nije zadovoljan dešavanjima unutar kluba i odlučio je otići.

On je već ispraznio svoj ormarić u trening centru, napustio je i WhatsApp grupu, pozdravio se s kolegama i više se nema namjeru vraćati u klub.

Matić bi karijeru trebao nastaviti u redovima sedmostrukog francuskog prvaka Lyona. Ovaj klub pokazuje ozbiljan interes za legendarnog Srbina, a Rennes je dvije ponude za njega već odbio.

Pregovori se nastavljaju. Lyon neće odustati jer im je potreban veznjak njegovog kalibra i uskoro bi posao trebao biti zvanično završen.

Oglasi

Nemanja Matić je u proteklih šest mjeseci nastupio u 19 utakmica za Rennes i upisao je tri asistencije. Na terenu je proveo ukupno 1466 minuta.

Nemanja Matić: Od otpisanog klinca do velike karijere

Nemanja Matić nije karijeru kao mnogi drugi gradio preko najvećih srpskih timova Crvene zvezde i Partizana. Bio je dio škola oba beogradska velikana, ali su smatrali da nije dovoljno talentovan i lagano su ga poslali kući u Jedinstvo Ub.

Profesionalnu karijeru započeo je u Kolubari, nastavio u slovačkim Košicama, gdje je na opće iznenađenje svih privukao interes londonskog Chelseaja.

Član Plavaca postaje 2009. godine, išao je na posudbu u Vitesse, da bi se potom zbog minutaže odlučio na odlazak u Benficu i nije pogriješio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Portugalu je stekao izuzetan renome, Chelsea ga po drugi put kupuje 2014. godine, zatim je pet godina nosio dres Manchester Uniteda, a prošlu sezonu je proveo u Romi.

Nakon samo jedne sezone napustio je rimski tim i otišao je u Rennes. Tu se po svemu sudeći neće zadržati još dugo i Lyon bi mogao biti posljednja epizoda njegove velike karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi