Navijače će zaboljeti, ali Nemanja Matić je rekao pravu istinu o svlačionici Manchester Uniteda

Bivši veznjak

Navijače će zaboljeti, ali Nemanja Matić je rekao pravu istinu o svlačionici Manchester Uniteda

Edmir Škorić

Engleski krilni fudbaler Jadon Sancho i dalje je izbačen iz prve ekipe Manchester Uniteda od strane Erik ten Haga i čini se da će napustiti klub već u januaru.

Sancho je među onima koje je Ten Hag prekrižio, a sve zbog nediscipline i "manjka zalaganja". Nemanja Matić, bivši veznjak Manchester Uniteda, bio je za primjer svojim ponašanjem, ali on sam priznaje da su pojedinci, kao i Sancho, kasnili na treninge.

Matić se pridružio Unitedu 2017. iz Chelseaja da bi ponovo igrao za Josea Mourinha i proveo je pet godina na Old Traffordu, upisao je 183 nastupa prije nego što je otišao u slobodnom transferu na kraju sezone 2021./22.

Veznjak nije osvojio trofej tokom svog vremena s Unitedom i potpisao je za Romu nakon odlaska, ali sada igra za francuski klub Rennes i razgovarao je sa medijima u Srbiji, pa se dotakao i nestašnog Sancha.

"U Chelseaju su se igrači ponašali profesionalno, bili su tačni i nikad nisu kasnili na trening, ali u Unitedu se to događalo gotovo svaki dan", rekao je Matić.

Oglasi

"Među igračima koji bi uvijek kasnili bili su Paul Pogba i Jadon Sancho i nekoliko drugih igrača. Mi ostali koji smo uvijek dolazili na vrijeme bili smo ljuti pa smo odlučili formirati neku vrstu internog disciplinskog odbora sa mnom kao njegovim predsjednikom".

"Stavio sam list papira na zid gdje sam dokumentirao imena pojedinaca koji su kasnili. Tokom jedne sezone prikupili smo oko 75.000 funti u kaznama. Planirali smo iskoristiti novac za organizaciju zabave u Londonu, ali nismo to napravili zbog izbijanja Covida", dodao je Matić.

Sancho se suočio sa sličnim optužbama tokom svog vremena u Borussiji Dortmund, a i dalje je izbačen iz Unitedove prve momčadi nakon što se javno svađao s Erikom ten Hagom nakon utakmice s Arsenalom u septembru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zbog njegove izvedbe na treningu nismo ga pozvali na utakmicu", rekao je Ten Hag na pitanje o Sanchovom izostanku, zbog čega je igrač pozvao navijače da ne vjeruju svemu što pročitaju na društvenim mrežama.

Sada 23-godišnjak traži novi klub, navodno ga želi torinski Juventus, a gotovo je sigurno da će u januaru otići sa Teatra snova, a očekuje se da klub napuste još neki igrači koji više nisu potrebni Ten Hagu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi