Zalog za budućnost: Novi sjajan posao FK Sarajevo

Strijelac 50 golova stigao u Bordo tim

Zalog za budućnost: Novi sjajan posao FK Sarajevo

Admin Čaušević

Koliko bio važan prvi tim u razvojnim ligama, čemu Premijer liga teži da postane, od velikog značaja su i omladinske selekcije.

FK Sarajevo je u prethodnih godina znalo odlično skautirati omladinske igrače, pravi primjer je Vladan Kovačević koji je prošlog ljeta kao najbolji golman lige prodat u Poljsku.

U posljednje vrijeme omladinske selekcije FK Sarajevo su prolazile kroz turbulentan period, pa je tako prošle godine ugađena Škola fudbala Asim Ferhatović Hase.

Ipak, dolaskom novog klupskog rukovodstva te promjenom sportskog segmenta čini se da se i u omladinskim selekcijama stvari vraćaju u normalu.

Naime, FK Sarajevo je u svoje redove angažovao Nemanju Stjepanovića, najboljeg strijelca kadetskih liga u BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 16-godišnjak je do sada nastupao za ŠF Sporting iz Teslića, a svoju fudbalsku karijeru i napredak će ubuduće graditi u FK Sarajevo.

Stjepanović je u posljednje dvije sezone u kadetskoj konkurenciji postigao 50 golova čime je privukao pažnju Bordo kluba koji će u narednim godinama brusiti njegov talenat i pripremati ga za prvi tim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Nema ništa od brušenja. Njanjajevo će ga uništiti kao većinu djece iz Akademije. Bilo je većih talenata od njega sa boljom statistikom, a sad ih nema nigdje.
2 24
PRESEDAN
Džaba kad neće dobiti priliku,primjer Ševkija
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi