Nemanja Vidić: Uvjeren sam da je Aguero rođen kao štoper
Vidić ističe da Aguero ima jedinstvene vještine

Srbijanski igrač na zanimljiv način komentarisao igru Argentinca

Nemanja Vidić: Uvjeren sam da je Aguero rođen kao štoper

S. Pašalić

Bivši igrač Manchester Uniteda, Nemanja Vidić, govorio je o igračima protiv kojih je bilo najteže igrati, a među njima je pomenuo i Sergia Aguera.

Srbijanski nogometaš je proveo osam godina na Old Traffordu i upisao 300 nastupa za United, a između ostalog je igrao protiv Aguera u derbijima protiv Manchester City i ističe da Argentinac ima jedinstvene vještine.

"Aguero izgleda kao da ga nogomet na terenu ne zanima. On ne izgleda kao tip koji će pretrčati 10 metara i tada - bum - napravi sprint."

"Uvjeren sam da je Aguero rođen kao štoper. Zna gdje će lopta doći i gdje može napasti. Ali u šesnaestercu ima nisko težište, što mu pomaže da brzo promijeni smijer - posebno protiv velikih engleskih štopera."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Puca brzo, može upasti i driblingom i zabiti izvan okvira. Igrao sam protiv njega kada su nas u sezoni pod vodstvom Davida Moyesa pobijedili sa 4:1"

"To je bila moja najgora utakmica za United. Znam da sam trebao izabrati ta dva poraza Lige prvaka protiv Barcelone i bili su strašni za izgubiti. Onaj u Rimu i Wembleyju je bio još gori.", rekao je Vidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi