Nemoguća misija? Barcelona ovog ljeta želi unovčiti Ardu Turana

Problem je što ga niko neće

Nemoguća misija? Barcelona ovog ljeta želi unovčiti Ardu Turana

Endin Čaušević

Turski fudbaler Arda Turan stigao je u Barcelonu na ljeto 2015. godine kao veliko pojačanje iz Barcelone.

Turan je pristao čak da ne igra pola godine jer Barca zbog FIFA-ine kazne nije mogla da registruje nove igrače do početka 2016. godine. Ipak, Turčin je htio da potpiše za Barcu i nije mi ništa bilo teško da uradi.

Ipak, kada je počeo igrati jasno se vidjelo da se baš i ne uklapa u ekipu Barcleone koju je tada predvodio Luis Enrique. U Barci je bio do januara 2018. godine, a onda ga je katalonski klub poslao na posudbu u Basaksehir.

Dogovoreno je da Turan bude u ovom timu sve do kraja ugovora koji s Barcom ističe na ljeto 2020. godine. Međutim, u Barceloni su se predomislili i žele barem nešto pokušati zaraditi.

Katalonci se žele riješiti Arde Turana s budžeta i na kraju ove sezone će na sve načine pokušati da ga prodaju. Znaju da će to biti jako teško jer je svojim ponašanjem van terena u Turskoj sve razočarao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone imao je čak suspenziju od 16 utakmica jer je nasrnuo na linijskog sudiju tokom meča Basaksehira. Potom se potukao u noćnom klubu i povrijedio turskog pjevača Berkayu.

No, očito je da u Barceloni vjeruju u čudo da će prodati Turana ovog ljeta i barem nešto zaraditi od toga.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi