"Nemojmo pretjerivati, Paqueta nije Kaka, kao što ni Piatek nije Ševčenko"
Dvojac je ove zime stigao u Milan

Legenda Milana smatra da je Kaka bio poseban igrač

"Nemojmo pretjerivati, Paqueta nije Kaka, kao što ni Piatek nije Ševčenko"

S. Pašalić

Bivši igrač Milana Rui Costa izjavio je da su poređenja Lucasa Paquete i Krzysztofa Piateka s Milanovim velikanima Kakom i Andriyom Ševčenkom malo pretjerana, ali je pohvalio igru dva igrača .

Portugalac je najveći dio svoje karijere proveo u dva italijanska tima, Milanu i Fiorentini, a s Rossonerima je osvojio naslov prvaka Italije, Ligu prvaka i Italijanski kup.

Costa trenutno radi kao sportski direktor za Benficu, a bivši portugalski veznjak priznaje da je pokušao dovesti Paquetu prije nego što je Brazilac stigao u Milan.

"Pratio sam Paquetu u Brazilu. S obzirom na posao koji obavljam, dobro ga poznajem. Ima izvrsnu kvalitetu. Htio sam ga odvesti u Benficu, ali ga nisam mogao potpisati, bio je preskup za portugalski klub", rekao je Portugalac za Sky Sports Italia

"Ima kvalitetu i godine na svojoj strani da raste i razvija se u teškoj ligi poput italijanske. On će biti ono što jest, kao što bi i trebao biti. Kaka je bio broj 10, ali je imao i snagu koju sam rijetko vidio u broju 10 i možda više nikada neću vidjeti"

"Bio je poseban. Bio je Kaka. Paqueta je Paqueta: Vidio sam ga kako igra kao srednji vezni"

Costu su zatim upitali i odrugom pojačanju Milana ove zime, Krzysztofu Piateku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam ga manje od Paquete, ali nepotrebno je reći da je veliki napadač. Bilo bi lako reći da je dolazak u Milan, jedinstveni klub s jedinstvenom historijom i velikim pritiskom, za njega bio komplikovan potez ili da će mu bar trebati neko vrijeme da se navikne u novom klubu."

"Umjesto toga, nije bilo ništa slično: ušao je i postigao mnogo golova, čak i u važnim utakmicama. Piatek nije Sheva ili bilo tko drugi, ali je donio drugačija rješenja za Milanov napad i riješio mnoge probleme. Imao sam dovoljno sreće da se igram s velikim napadačima i mogu reći da igranje s njima smiruje vaše živce.", zaključio je legendarni igrač Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi