Kako, molim? Osijek odbio 6 miliona eura za svog najboljeg igrača

Bjelici ne pada na pamet da ga prodaje

Kako, molim? Osijek odbio 6 miliona eura za svog najboljeg igrača

S. Grebović

Ovo je jedna od rijetkih sezona u hrvatskom HNL-u u kojoj Dinamo ima iole ozbiljnog rivala za titulu.

U pitanju je ekipa Osijeka koja ove godine igra zaista sjajno i koja za zagrebačkim Modrima zaostaje svega dva boda, doduše uz utakmicu više.

Veoma je zanimljiva kako borba za naslov tako i borba za mjesta koja vode u Evropu i mjesta koja garantuju opstanak naredne sezone.

Već u petak je na rasporedu derbi između Hajduka i Osijeka. Gosti se kao što smo rekli bore za naslov, a Splićani za izlazak na euro scenu. poslastica kola i okršaj Hajduka i Osijeka. Trener Osijeka Nenad Bjelica smatra da njegovi igrači zaslužuju mnogo više pažnje u javnosti, a u uvjertiri meča otkrio je da je klub odbio velike iznose novca za svoje ponajbolje igrače.

"Za Žapera smo ove sedmice odbili ponudu od četiri miliona eura iz Portugala, za Ivušića dva miliona iz turske lige, a za Miereza šest miliona iz Rusije, za Klajnhejslera isto tako postoji interesovanje. Nema potrebe da prodajemo igrače", izjavio je Bjelica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Argentinac Ramon Mierez ove sezone rešeta na sve strane. Postigao je čak 19 golova na 24 utakmice ove godine, pa i ne čudi ovolika ponuda za njega.

Zaista, cifre od kojih se zavrti u glavi kada su u pitanju balkanske prilike.

Top Komentari

bk123
Tako i treba, kad počneš poštovati sebe i drugi te odmah poštuju
12 0
prka
Nasim dodje ponuda iz Turske, to se odmah prihvata, dernek 3 dana...
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi