Union Berlin donio odluku o Nenadu Bjelici, a onda reagovao Bayern i pokazao svoju veličinu!

Suspenzija za Hrvata

Union Berlin donio odluku o Nenadu Bjelici, a onda reagovao Bayern i pokazao svoju veličinu!

Edmir Škorić

Hrvatski trener Nenad Bjelica imao je fizički sukob sa fudbalerom Bayerna Leroyom Saneom u zaostaloj utakmici 13. kola njemačke Bundeslige.

Union Berlin je poražen u Minhenu s 1:0, no svi pričaju o onome što se događalo pokraj terena uz samu aut-liniju. U 74. minuti Bjelica je napao Sanea.

Nakon utakmice Sane je objasnio što se dogodilo: "Zapravo sam htio samo brzo vratiti loptu kako bih započeo novi napad, a onda su se stvari otele kontroli. On me zgrabio i udario u lice. Ne zamjeram mu, to je za mene već zaboravljeno. Razumijem da je bilo malo emotivan nakon situacije u našem kaznenom prostoru. U svakom slučaju, najvažnije je da smo pobijedili."

Union Berlin je odmah reagovao i suspendovao svog trenera na tri utakmice, a dobio je i novčanu kaznu od 25.000 eura, mada se govorilo da bi mogao dobiti i otkaz.

Oglasi

Bayern Minhen je reagovao na objavu tima iz Berlina na društvenim mrežama, pa je napisao:

"Sasvim u redu i dovoljno! Greške su ljudske i događaju se u burnim događajima, pogotovo nakon tako emotivne odluke prethodno (penal). Glavu gore, život ide dalje. Sretno u nastavku sezone!".

Bjelica je poslije utakmice šokirao Nijemce kazavši da se uopšte neće izviniti Saneu, već je izvinjenje uputio samo svom klubu i igračima.

"Bio sam u svom prostoru, uzeo sam loptu i htio sam je dati Saneu. On me odgurnuo i reagovao sam tako. Došao je u moj prostor da me provocira", rekao je hrvatski trener poslije utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački mediji su se dan nakon utakmice raspisali i mogućoj kazni. Bilo je raznih scenarija, no čini se da je nakon svega bivši trener Dinama, Osijeka i Trabzonspora dobro i prošao.

Iskusni stručnjak je do sada Union vodio na sedam mečeva. U Bundesligi je ostvario dvije pobjede uz jedan remi, a sada će tri meča biti odsutan zbog suspenzije, a možda bude i gore nakon što Njemački fudbalski savez i njeno disciplinsko tijelo analizirau potez Bjelice. 

Top Komentari

user1596891057
Seljak ostaje seljak ma gdje god bio i koliko god imao
0 0
Čuj Bayern pokazao svoju veličinu hahahahahaha Hahahahahaha Jel moguće ljudi napisali dešava se sretno dalje bla bla ja veličine i k...a . Bravo bjelice tako se to radi , može mater provocirati kući kad dode ...samo steta sto ga nisi dobro zakačio zaslužio je ima već dvije godine glumi igrača mamu u kikice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi