Neobičan i pomalo tužan prizor u Dortmundu

Bundesliga se vratila, ali...

Neobičan i pomalo tužan prizor u Dortmundu

Edmir Škorić

U toku su mečevi 26. kola njemačke Bundeslige, a u fokusu je rurski derbi između Borussije Dortmund i Schalkea.

Duel koji se igra na Signal Iduna Parku bi bio daleko zanimljiviji i spektakularniji da istom prisustvuju i navijači, no zbog pandemije koronavirusa igra se bez publike.

Na svim stadionima u Njemačkoj nema navijača, mada smo svi sretni jer se nogomet napokon vratio, ali tužno je vidjeti dio tribine na stadionu u Dortmundu na kojem budu najvaterniji navijači Borussije.

Žuti zid na južnoj tribini Signal Idune Parka je poseban i krcat fanaticima domaćeg tima bez obzira na rivala, ali danas vladaju mir i tišina, pa se može čuti čak i šta treneri ili igrači govore na terenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada se navijači vrate u svoj "prirodni" položaj, onda će i sam nogomet dobiti drugu dimenziju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi