Bayern uskoro dovodi jednog fudbalera iz Kine

Fudbal je biznis

Bayern uskoro dovodi jednog fudbalera iz Kine

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness najavio je da će bavarski klub uskoro dovesti jednog fudbalera iz Kine.

Naravno, neće to Bayern uraditi jer ne može naći pojačanje u Njemačkoj, Evropi ili Južnoj Americi, već čisto iz marketinških razloga.

"Kinezi su svježi na fudbalskoj pijaci jer je njihov predsjednik mišljenja da bi fudbal trebao biti nacionalni sport broj jedan. Uskoro će fudbal biti važan u njihovim školama, a mi u Kini imamo već letiri akademije i siguran sam da ćemo u budućnosti imati barem jednog kineskog fudbalera u Bayernu, ako ne i više", rekao je Hoeness, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada se to dogodi, interes za našim klubom u Kini će biti veći. Recimo, ako budemo igrali u dva poslijepodne, to će u Šangaju ili Pekingu biti udarno vrijeme. Oko 300 miliona navijača iz Kine će nas moći gledati putem iPhonea, svaki će platiti jedan euro da nas gleda, pa samo zamislite kolike su to cifre".

Dolazak nekog kineskog fudbalera u Bayern sigurno bi njemačkom prvaku donio i veliku zaradu od prodatih dresova, jer nema sumnje da bi baš njegov bio među tri najprodavanija u konkurenciji svih zvijezda koje nastupaju na Allianz Areni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi