Neočekivan poraz Borussije Dortmund, remi Bayera i Leipziga

Bundesliga

Neočekivan poraz Borussije Dortmund, remi Bayera i Leipziga

E. Škorić

U subotu su igrane utakmice 2. kola njemačke Bundeslige.

Najveće iznenađenje priredio je Augsburg koji je na svom terenu s 2:0 savladao Borussiju Dortmund, koja će za četiri dana protiv Bayerna igrati meč za trofej (Superkup Njemačke).

Augsburg je poveo u 40. minuti golom Uduokhaija, da bi u 54. minuti Cagliuri ovjerio veliku pobjedu bavarskog tima, nanijevši Borussiji tako prvi poraz u novoj sezoni.

Mainz je protiv Stuttgarta poveo s 1:0 (gol Quaisona u 13. minuti), ali je na kraju izgubio 4:1. Golove za Švabe postizali su Wamangituka, Didavi, Klimowicz i Kalajdžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Arminia je u Bielefeldu golom Edmundssona savladala Koeln (1:0), dok je Union Berlin iznenadio u Moenchengladbachu, odigravši 1:1 protiv Borussije. Istim je rezultatom završen derbi između Bayera i Leipziga.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJ90
Lagani trening Augsburga
1 2
bavarac88
hahaha dje onaj sto ga nazivaju masinom,koliko znam ovo bi masina sama rijesila
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti