Nepredvidivi PSG

Večeras se nastavlja Liga prvaka

Nepredvidivi PSG

Kad bi vas pitali šta mislite šta će večeras biti, šta biste odgovorili?

Liga prvaka napokon se nastavlja večerašnjim prvi utakmicama, dvije će biti odigrane, osmine finala, a u jednom od derbija United će dočekati PSG.

Da su vas pitanje iz prve rečenice pitali prije dva mjeseca, odgovorili bi da će PSG dobiti glat, ili barem neće izgubiti, ali da se za prolazak u četvrtfinale ne trebaju brinuti.

Danas je situacija drugačija, a zbog povrijeđenog trojca čak i Ole Gunnar Solskjaer smatra da je Pariz - nepredvidiv.

Napadači Neymar i Cavani, koji su postigli zajedno 41 gol ove sezone, su izvan kadra zbog ozljeda stopala i kuka, dok je Meunier propustio put na Old Trafford nakon što je pretrpio potres mozga.

"Svakoj ekipi bi nedostajali Neymar, Cavani, Meunier, ali to daje šansu drugim igračim", rekao je Solskjaer novinarima prije nego što će prvi put igrati evropsku utakmicu kao menadžer Uniteda.

"To ih čini nama nepredvidljivijim, ne znamo ko će igrati. Kada vidite ispred njih trojicu, znate da su snažni, ali i znate kako će igrati, tako da sada malo moramo da pretpostavljamo".

Solskjaer je bio u Lionu prošlog vikenda sa pomoćnikom Mikeom Phelanom i gledao je PSG u akciji u Ligue 1, ali norveški menadžer je rekao da ne može da sudi o Thomasu Tuchelu na osnovu forme koju ispoljavaju u ligi.

PSG ima 10 bodova prednosti u Ligue 1 i osvojio je pet od posljednjih šest naslova u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Teško je uporediti igre, jer kada igraju u ligi, znaju da će je na kraju ipak osvojiti", rekao je Solskjaer uoči prve utakmice osmine finala.

Ispade po Solskjaeru da je bolje za PSG što neće moći računati na tri povrijeđena igrača.

Top Komentari

pogba69
Ova konstatacija na kraju teksta je odvratna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi