Neretljak debitovao pobjedom: Do pauze osvojiti što više bodova, pa podvući crtu

Zvijezda deklasirala Čapljinu

Neretljak debitovao pobjedom: Do pauze osvojiti što više bodova, pa podvući crtu

S. Mlaćo

Mato Neretljak je pobjedom debitovao na klupi Zvijezde iz Gradačca.

Zvijezda je sa 4:0 deklasirala Čapljinu, a sve je bilo riješeno već nakon prvog dijela kada je na semaforu pisalo 3:0. Domaći itekako mogu biti zadovoljni, s obzirom da su pokazali lepršavu igru, te se vidjelo da u trenutnom kadru sigurno ima još prostora za napredak.

Neretljak je  imao najteži posao. Tek je stigao, a pobjeda se postavila kao imperativ. Ipak, iskusni stručnjak je sjajno postavio momčad i gosti nisu imali ama baš nikakve šanse da se nadaju pozitivnom rezultatu.

“U prvih deset minuta smo zabili pogodak, otvorili dobro utakmicu, iako je i protivnik imao svoje šanse. Poveli smo zatim 2:0, oni dobili i crveni nakon oštrog starta, da bi mi postigli treći pogodak. U drugom dijelu smo igrali mirno, postigli četvrti pogodak na otvaranju drugog dijela i kontrolisali utakmicu. Šansu smo dali i nekim mladim igračima da vidimo gdje su i šta su. Čestitke igračima, sretan sam zbog ove pobjede“, kazao je Neretljak.

Kroz par treninga upoznavao je ekipu, a prema njegovim riječima da se naslutiti da sa Zvijezdom ima ozbiljne planove.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Ekipa sigurno ima prostora za napredak, ima tu dosta kvalitetnih igrača, te dosta mladih koje i ne poznajem. Upoznat ću ih, idemo da osvojimo što više bodova do pauze i onda podvučemo crtu, te vidimo kako dalje“, dodao je Neretljak za SportSport.ba.

Zvijezda se nakon nepotpunog desetog kola nalazi na sedmom mjestu, a u narednom kolu gostuje Radniku iz Hadžića.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi