Neretljak: U Visoko se dolazimo nadigravati

Trener HNK Orašje za SportSport.ba

Neretljak: U Visoko se dolazimo nadigravati

S. Mlaćo

Na klupu HNK Orašje vratio se Mato Neretljak (38). 

Neretljak nije imao sreće sa Metallegheom u prošloj sezoni Premijer lige BiH, iako su pred Jajčanima padali i timovi iz samog vrha našeg nogometa. Prvak Zrinjski, osvajač Kupa Široki Brijeg, te drugi, kraj meča sa Metallegheom dočekivali su pognutih glava, ali nedostatak sreće, te po mnogima igre van terena presudile su timu iz Jajca.

Orašje je sada velika nepoznanica javnosti, ali poznavajući kvalitete Neretljaka, gotovo je sigurno da će popularni Labudovi sa Save biti tvrd orah za sve rivale. Već u subotu ih očekuje derbi susret sa Bosnom u Visokom. Neretljak je, ne trebamo ni ponavljati, uvijek optimista, što su svakako odlike pravih sportista.

"U Visoko se dolazimo nadigravati. Bosnu smatram  jednom od najkvalitetnijih ekipa u ligi, a mi imamo spoj mladosti i iskustva. Očekujem dobru utakmicu, naš cilj je šest mjeseci ispromovisati mlade igrače", kazao je Neretljak za SportSport.ba.

"Naše ambicije su da budemo u vrhu tabele. Nije realno da kažemo bit ćemo prvi, a odrađenim pripremama sam jako zadovoljan. Bilo je tu manjih povreda, ali dobro je. Ekipa je mlada, ali ima tu i iskusnih igrača,  jasan je nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

O novoj sezoni Prve lige Federacije BiH od koje se mnogo očekuje kaže.

"Da, puno je kvalitetnih ekipa, tu su Sloga, Olimpik, Velež, Bratstvo, mi..., a posebno me raduje što utakmicu moraju početi tri igrača do 21. godine. Svi trebamo ustrajati na tome", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke HNK Orašje Mato Neretljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi