Nermin Bašić dobio otkaz nakon samo sedam utakmica na klupi Gorice

Kraj na klupi slovenačkog tima

Nermin Bašić dobio otkaz nakon samo sedam utakmica na klupi Gorice

M. Šljivak

Bh. trener Nermin Bašić dobio je otkaz nakon samo sedam utakmica na klupi slovenačke Gorice.

Ovaj 35-godišnji stručnjak preuzeo je vođenje slovenačkog prvoligaša u januaru, ali su velika očekivanja od njega ubrzo pala u vodu.

Nakon samo sedam utakmica rukovodstvo tima mu je uručilo otkaz zbog serije jako loših rezultata, koji su doveli klub na rub ispadanja.

Gorica trenutno dijeli pretposljednje mjesto na tabeli Prve lige sa Rudarom iz Velenja sa po 26 bodova, a Bašić je na klupi ovog tima upisao samo jedan trijumf.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Uspio je njegov tim u 23. kolu da iznenadi Domžale, ali je u ostalim utakmicama osvojio samo jedan bod, pa je na kraju odlučeno da on više ne bude trener prvog tima.

U karijeri je bh. trener još vodio Radomlje, Slogu iz Simin Hana, Metalleghe i Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi