Bašić predstavljen na Grbavici: Željo je najjači kad je najteže!
Adem Ćatić, www.fkz.ba

Danas će odraditi i prvi trening

Bašić predstavljen na Grbavici: Željo je najjači kad je najteže!

Samir Mlaćo
Nermin Bašić je novi šef struke FK Željezničar.

Zvanično je to povrđeno iz FK Željezničar, te će Bašić debi imati već u petak protiv Zrinjskog u Mostaru.

Na klupi Željezničara će naslijediti Edisa Mulalića s kojim se kluba razišao nakon poraza od Veleža u prvom meču polufinala Kupa BiH.

Posljednji angažman Bašić je imao u slovenskom NK Radomlje.

“Hvala svima na dobrodošlici, zaista sam dobio mnogo poruka, nekako moje je srce plavo. Jako sam sretan i uvijek sam se na Grbavici jako dobro osjećao. Došao sam iskreno s puno emocija, s dosta želje i volje da zajedno s našim navijačima napravimo nešto najbolje za Želju. Ja sam vrlo zahtjevan trener u određenim momentima, međutim ova situacija nije baš previše za moju filozofiju. Jednostavno se moram prilagoditi stanju trenutačnom, ekipi i najbolje izvući od te ekipe.

U ova dva, tri dana nastojat ću da uzmem što više informacija, da se prilagodim svojim momcima. Puno ćemo raditi na psihološkom stanju, mislim da naša ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet, da napravimo nešto da se vratimo tamo gdje jesmo i gdje trebamo biti. Ono što Želju krasi, Želji kad je najteže, Željo je najjači, kazao je Bašić i dodao.

Oglasi

“Pratio sam Premijer ligu BiH puno, to je liga koja je iznjedrila mene i mnoge nas i puno sam s trenerima bio u kontaktu. Znam sve, ljudi koji će sa mnom raditi, oko mene, su vrhunski video analitičari, statičari. Dat ćemo maksimum u ovih mjesec i pol dana da znamo sve o svakome, a da svoje nedostatke sakrijemo. Cilj je da vratimo potencijal ovoj ekipi, osmijeh na lice, igračima i da igraju nogomet zato što ga vole i želim da navijačima vratim vjeru u Želju i vjeru da Željo može, te da igramo dobar nogomet i postignemo gol više nego protivnik“.

Bašić je radio u Premijer ligi gdje je vodio NK Travnik, NK Metalleghe, te FK Tuzla City.

Radio je i u Angoli te Egiptu. Na Grbavici ga čekuje ga borbu za Evropu na dva fronta.

Danas će odraditi i prvi trening sa novom ekipom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, FK Željezničar je trenutno na petom mjestu Premijer lige sa 39 osvojenih bodova. To je mjesto koje Plave ne vodi u Evropu naredne sezone pa je jasno da će morati mnogo bolje zaigrati u nastavku sezone.

U Kupu BiH Željezničar je poražen od Veleža u prvom meča polufinala sa 1:0, a revanš se igra naredne srijede na Grbavici od 18:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjmanMuj
Sretno Nermine, u inat dušmanima dovedi nas do Evrope
4 0
nakopitam
HahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahhahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahaahahhahahahhahahahahhahahahahahahhahhahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahhahahahahhahhahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhhahhhahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhaahahhahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahhahahahhahaahhahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahhahahahhahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahajjahajJajajajjaajjajajajajajhHahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhaahahhaahahahahahahahhahahahaahhahahahahahahahahaahhaahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahaahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhaahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahaahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahhaha
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti