Bašićeva lekcija aktuelnom prvaku:"Rizikovali smo, bili hrabri i odvažni"
FOTO: Nogometna zveza Slovenije

Radomlje očitalo lekciju Mariboru

Bašićeva lekcija aktuelnom prvaku:"Rizikovali smo, bili hrabri i odvažni"

S. Mlaćo
Pravu senzaciju već u prvom kolu nove sezone Prve lige Slovenije napravili su nogometaši Radomlja koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Nermin Bašić.

Radomlje je prošle godine od gole borbe za opstanak postalo hit prvenstva zahvaljujući prije svega Bašiću, a već ovog ljeta dobre igre uz jasnu viziju nogometa mnogi nogometaši su lijepo 'naplatili'.

Pred Bašićem je bilo mnogo posla, morao je ponovo krenuti u stvaranje jedne 'nove' ekipe, ali nije se prepao izazova stručnjak o kojem se u regionu sve više i više priča.

Između ostalih u svoje redove doveo je nekadašnjeg defanzivca Viteza, Čelika i Željezničara Vedrana Vrhovca, kao i Nedima Hadžića, nekada veliku nadu bh. nogometa, a klub ima saradnju i sa splitskim Hajdukom.

Sinoć je Radomlje sa 3:0 pregazilo Maribor, aktuelnog prvaka zemlje u njegovom domu.

“Odlučio sam da rizikujem. Da u prvom kolu pokažem igračima šta želim da igramo, da budemo hrabri i odvažni, imali smo posjed lopte, te smo željeli da Maribor napravimo nervoznim. Prvih petnaest minuta smo bili nervozni, ali to je bilo očekivano. Prvo kolo, novi igrači, Maribor, itd., ali poslije toga sve je bilo fenomenalno. Stvorili smo veliki broj prilika, u drugom dijelu zadnjih 15 minuta promijenili i formaciju te smo ujedno educirali igrače šta to mi želimo. Ponavljam, prvo je kolo, avion koji brzo poleti izgubi krila. Treba biti čvrsto na zemlji, ima tu još puno posla. Čestitam svojim momcima“, kazao je Bašić.

Kod Maribora se osjetio umor od Evrope. Navijači su razočarani sinoć napustili stadion.

“Maribor ima dvadeset kvalitetnih igrača. Znao sam da će mijenjati, a kada zamijenite ekipu nemate tih automatizama kao što nekada imate.  Odlučio sam da se nadigravamo, da ih napadnemo, nikako da se branimo. Ekipa je odgovorila fenomenalno, ali moramo imati kontinuitet, puno utakmica je pred nama. Jako lijepa pobjeda“, dodao je Bašić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi