Nije teško pogoditi ko je i ovaj put trener kola u Prvoj ligi Slovenije

Radomlje 'gazi' ka ostvarenju cilja

Nije teško pogoditi ko je i ovaj put trener kola u Prvoj ligi Slovenije

S. Mlaćo

Bh. nogometni trener Nermin Bašić radi sjajan posao u Sloveniji.

Bašić je na zimskoj pauzi sjeo na klupu Radomlja, u veoma teškoj situaciji  s obzirom da je klub bio na posljednjem mjestu i mnogi su ga praktički 'otpisali' u borbi za opstanak.

Ipak, brzo je 'probudio' ekipu ambiciozni stručnjak i Radomlje je sada na osmom mjestu sa pet bodova prednosti nad ekipom Tabora koja se nalazi na mjestu koje na kraju sezoni donosi doigravanje za opstanak u Prvoj ligi.

Prednost nad posljednjeplasiranim Aluminijom iznosi čak devet bodova.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CbZ-wuxBzp2/[/instagram]

U petak je Radomlje savladalo ekipu Bravo sa 2:1, iako su gosti bili veliki favoriti. Bašićevi izabranici pružili su sjajnu partiju i došli do osme pobjede u sezoni u elitnom rangu slovenskog nogometa.

Ovaj rezultat nije prošao nezapaženo pa je Bašić ponovo izabran za trener kola, po treći put ove polusezone, tačnije u osam kola, što je podatak koji je za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bašić (38) je u BiH karijeru počeo u NK Travnik, a radio je i u NK Metalleghe BSI, FK Tuzla City, a ovo mu je drugi mandat na klupi NK Radomlje. U Sloveniji je još radio i u ND Gorica.

Okušao se i u Angoli te Egiptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi