Bašić nakon Širokog: "Povratak Željezničara u velikom stilu"

Izjave trenera nakon derbija

Bašić nakon Širokog: "Povratak Željezničara u velikom stilu"

Midhat Šljivak

Željezničar je s 2:1 savladao Široki Brijeg na Grbavici. Plavi su do trijumfa došli u 93. minuti pogotkom Sulejmana Krpića i to je itekako obradovalo navijače ovog tima.

Plavi s Grbavice prekinuli su niz od četiri vezana poraza. Na Grbavici je pao Široki Brijeg, a do pobjede je Željezničar došao pogotkom Sulejmana Krpića u 93. minuti.

Trener domaćih Nermin Bašić je nakon utakmice istakao da je njegov tim bio bolji i da je ovo povratak u velikom stilu

"Bili smo bolji. Dobro je što je bilo pet igrača ispod 21 godine. Nevjerovatnih 35 dana iza nas, toliko turbulencija, toliko stresa. Hvala na dočeku aplauzom i dočekali su nas na najbolji način. Povratak Želje u velikom stilu i mnogo nam znači pred veliki derbi", rekao je Bašić i nije želio puno o derbiju.

"Dozvolite mi noć da prespavam. Mislim da nisam spavao tri dana", rekao je Bašić.

S druge strane trener gostiju Marijan Budimir saopštio je kako je razočaran i da je želio pobjedu.

"Jako sam razočaran. Čestitke Želji na pobjedi. Kad primiš gol u zadnjoj minuti moraš biti razočaran. Jako smo loše odbranili taj prekid. Do gola nam nisu mogli ništa, ali dogodila se naša greška. Išli smo na pobjedu, zabili brzo gol i zatim smo morali mijenjati sistem i igračem. Zabili su, ali to je nogomet, nekad da nekad uzme", rekao je Marijan Budimir.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Moj Badicu bruko!
0 0
daske06
Pobijede sirokog na Grbavici i to JEDVA i odmah hvalisanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi