Bašić otkrio šta je rekao svojim igračima, pa poručio: "Znamo da će cijela Bosna i Hercegovina..."

Press konferencija Plavih pred Neftci

Bašić otkrio šta je rekao svojim igračima, pa poručio: "Znamo da će cijela Bosna i Hercegovina..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra igraju u Bakuu protiv Neftcija revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige, a trener sarajevskog kluba Nermin Bašić održao je press konferenciju pred sutrašnji meč.

U prvoj utakmici koja se prošlog četvrtka igrala na Grbavici u sjajnoj atmosferi rezultat je bio 2:2 nakon što je Neftci u posljednjim sekundama meča uspio da dođe do izjednačenja.

Željezničar je vodio u dva navrata i činilo se da će Plavi napraviti iznenađenje i doći do trijumfa, no Neftci je u 95. minuti uspio da poravna na 2:2 i izbjegne poraz na Grbavici.

Revanš utakmica igra se sutra u Bakuu gdje će Neftci sigurno imati ulogu favorita, no Željezničar je pokazao već da ih niko ne smije otpisati i sigurno je da će igrači sarajevskog kluba dati maksimum da se plasiraju u treće pretkolo ovog takmičenja.

Ekipa Željezničara već nekoliko dana boravi u Azerbejdžanu, a večeras je Nermin Bašić održao press konferenciju pred sutrašnji meč.

Oglasi

"Želim se zahvaliti ekipi Neftcija na gostoprimstvu, dali su nam svoj trening centar za treniranje i zaista sam im zahvalan. Imali smo problema u prvoj utakmici sa šest, sedam igrača koji su bili povrijeđeni, imali smo probleme za pripremu utakmice isto tako i za izmjene. Uspjeli smo kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar", rekao je Bašić i dodao.

"Neftci ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftci ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može".

Bašić je poručio da je ekipa izvukla pouke iz prvog meča i da su napravili dobru analizu pred sutrašnji revanš.

"Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravimo smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti. Neftci se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravili smo sve individualne analize igrača koji su došli tako da imamo sve informacije kako bi se što bolje pripremili", kaže Bašić i nastavlja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Bez obzira što sam rekao da je Neftci favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici, igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica".

Podsjećamo, utakmica između Neftcija i Željezničara igra se sutra s početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...za vas ce navijati samo navijaci NK SeljA,i niko vise...ja cu licno navijati za Neftchi...
4 8
velez mo
Nemogu podrzati nekoga ko podrzava praljka,rusenje mosta,to su Manijaci.Sretno Nefchi
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi