Bašić pred Široki ima molbu za navijače na Grbavici, ali i jasnu poruku: "Vruće srce, hladna glava"

Željezničar želi izaći iz velike krize

Bašić pred Široki ima molbu za navijače na Grbavici, ali i jasnu poruku: "Vruće srce, hladna glava"

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara igraju sutra na Grbavici derbi devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega, a u taboru Plavih nadaju se da mogu prekinuti očajnu seriju rezultata.

Željezničar je u seriji od čak pet poraza zaredom, a pored loše forme u prvenstvu prije nekoliko dana klub s Grbavice već u prvom kolu oprostio se i od Kupa BiH nakon poraza na Tušnju od Slobode.

U taboru Plavih se nadaju da će sutra očajna serija biti prekinuta, ali zadatak nije nimalo lagan s obzirom da na Grbavicu stiže ekipa Širokog Brijega koja je u dosta boljoj formi.

Željezničar pred meč s Širokim nije održao press konferenciju kako je to inače običaj već je trener Nermin Bašić govorio za YouTube kanal ovog kluba i otkrio je svoja očekivanja od sutrašnje utakmice.

No, trener Plavih prvo se osvrnuo na dosta težak period kroz koji prolazi njegova ekipa već nekoliko sedmica.

Oglasi

"Zaista imamo nevjerovatan mjesec iza sebe pun nekih turbulencija. U jako teškom smo stanju kako ekipa tako svi u klubu i naši navijači, svi smo razočararani. Prošli smo baš kroz turbulentan period u tih mjesec dana. Zadnje tri gostujuće utakmice tri poraza, ukupno pet i nadam se da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribine da će se desiti i da će naša Grbavica prevazići ovu krizu i da ponovo uplovimo u neke mirnije vode da možemo normalno raditi", rekao je Bašić i nastavio.

"Nismo se predali, motivisani smo da preokrenemo ovaj niz. Teško jeste, određeni igrači su izgubili samopouzdanje i vidi se to na utakmicama, ali činimo sve u klubu da to bude bolje. Nadam se da povratak na Grbavicu s našim navijačima da ćemo uspjeti izaći iz velike krize koja je tu i od koje ne bježimo, ali isto tako vjerujem u svoje igrače da možemo skupa izaći još jači iz ovoga i da nam ovo ostane u podsvijesti da je sve moguće u jednom procesu, nekad si gore nekad dole, ali moraš biti ponizan i vjerovati u ono što radiš i da izvedemo Želju na pravi put".

Bašić se nakon toga osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika.

"Imaju jedan poraz, drugi na tabeli. Lijepo sastavljena ekipa, imaju odličnog trenera koji ima hajdučko srce. Dosta dobro ga poznajemo i tu sigurno neće biti nekih iznenađenja. S druge strane, mi smo sebi ovdje najbitniji i moramo sebe gledati. Jednostavno sutra nadam se da će samo jedna ekipa postojati, to je Željo, to je Grbavica i to su naši navijači. Jednostavno nameće se da moraš pobijediti i da igra nije toliko bitna i molimo samo navijače uz strpljenje i 90 minuta da budemo svi sinhronizirani i pravi da se izvučemo iz ovoga".

Bašić neće moći računati sutra na Nedima Mekića, a svi ostali igrači će biti na raspolaganju.

"Mekić nema pravo nastupa, a svi ostali igrači su raspolaganju. Nećemo puno mijenjati ekipu, želim da u ovakvim situacijama bez puno zahtjeva i promjena izađemo iz krize s manjim nekim zadacima uz vruće srce i hladnu glavu", zaključio je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, sutrašnja utakmica između Željezničara i Širokog Brijega igra se s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

COVID19
Turbulencija je kad ideš gore-dole. Ti samo ideš dole. I nastavi.
7 0
AK16
Klaun će pokušati oboriti rekord iz Slovenije, 17 utakmica bez pobjede nije mala stvar. Trebamo mu svi dati podršku.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi